Ismét Bringa Suli Családi napon

2024.06.07-én az Apáczai Csere János Általános Iskola Családi napján vettünk részt a Bringa Sulival. Nagy számú érdeklődő jött el az eseményre, kitelepülésünk során kicsik és nagyobbak egyaránt kipróbálhatták magukat közlekedésbiztonsági és ügyességi kerékpáros tanpályánkon.

A gyakorlati részt az elméleti ismeretek felelevenítése előzte meg, KRESZ-totó formájában vettük át a legfontasabb közlekedési szabályokat.

 

Majd követekezett a tanpálya bejárása, közlekedési szituációk imitálásaval, valamint ügyességi elemekkel összekötött feladatokkal színesítettük, tettük minél játékosabbá a gyakorlati ismeretek elsajátítását. A kor divatjához híven, nagy volt az érdeklődés a rollerek iránt.

      

Lelkesen ültek asztalhoz a fiatalok egyedi kézműves kerékpáros kulcstartót készíteni. Hamar elsajátították a technikát és születtek az ötletek ki milyen formát alkot.

   

 Valamint drog és alkohol prevenciós célú ügyességi játék is volt, amelynek célja, hogy megismertesse a bódult állapot kontrolvesztésének érzetét a gyerekekkel speciális szemüvegek segítségével. A feladat ugyan játékos, de mégis célravezető, hiszen gyorsan rávezeti a használót arra, hogyan tévedhet a látás például. Természetesen jármű nélkül zajlott a játék, biztonságban.

 

További képek a fotóra kattintva:

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

vasárnap, 2024, június 9