Küllők és hangjegyek

Bizony tényleg muzsikált az erdő 2023.04.23-án a Szatmár-Nyírségi Homokháton, Baktalórántházán. Ahol az erdő és a zene összefonódik, jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődésnek adott otthont e napra a Baktai-erdő.

Idei éves kerékpáros szezonunkat egy hosszabb lélegzetű túrával indítottuk. Tettük mindezt azért, hogy egy nagyszerű kultúrprogramba lelkes csapatunkkal mi is be tudjunk kapcsolódni, így a tekerés felszabadító élményén túl ezt a kiváló rendezvényt is, mely idén ünnepelte 20. évfordulóját meglátogathattuk. Jobbára az aktívabb korosztályból gyűlt össze csoportunk 32 fővel vágtunk neki a kalandnak, mely létszám útközben folyamatosan bővült a becsatlakozókkal elértük a 40 feletti létszámot.
    

Nyírtura felé hagytuk el a várost, és a kerékpárút előnyét élvezve haladtunk célunk felé, ragyogó szinte már nyárias időben, vidáman tekertünk, kedélyes beszélgetések kíséretében. Többször tartottunk pihenőket, mert az előttünk álló 40km ezt indokolta is. Sőt Sényő és Nyírtét között egy kb. 1,5 km hosszú földút a laza homokos talajával, igen próbára tette kerékpárosainkat és mi tagadás néhol még tolni is kényszerültük járgányainkat.

Közel 4 órás tekerés után elértük a Baktai-erdőt, ahol a Muzsikál az erdő elnevezésű rendezvény már javában tartott. Kiosztottuk a túráért járó érmeket és ajándékokat, majd ezt követően belevetettük magunkat a programok sokaságába. Részt vettünk erdei élménysétán, ami számos új információval szolgált, rengeteg érdekességet megtudhattunk a humorral vegyített szakvezetés által, ennek köszönhetően könnyebben fogadta be a hallgatóság a hasznos ismerteket.

Majd ezt követően az Erdei klasszikus zenei koncertre látogattunk ki, ahol Pucsok Tünde a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongorja szakos hallgatója, a Szabó Dénes karnagy által vezényelt Cantemus Gyerekkórus és Boros Misi Junior Príma díjas zongoraművész előadásában gyönyörködhettünk.

  

Sajnos a délután további fellépőit már nem volt módunk meghallgatni, mert ahogy mondani szokás jó társaságban repül az idő és mennünk kellett haza. Többen távolabbról érkeztek kerékpárjaikkal és bizony nem egy társunknak elérte a 100 km-t az aznapi tekerés mire hazaértek a késő esti órákban.

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósult meg.

További fotók a képre kattintva: 

Angi fotói:

Heni fotói: 

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

hétfő, 2023, április 24