Léghűtéssel az éjszakában

Tavaly az eső elmosta a rendezvényt, idén szerencsésebbek voltunk, mert előző este tombolta ki magát a heves vihar országrészünkben. Június 23-án több éve hagyományosan Szent Iván éji kerékpártúrát szervezünk. Most a labdarúgó Európa-bajnokság egyik magyar meccsével ütközött programunk, ezért külön dicséret jár annak a több mint 80 embernek akik mégis úgy döntöttek az estét kerékpározva töltik.

Immár a megújult útvonalon Nyírszőlős felé hagytuk el a várost.Természetesen igyekeztünk a biztonságos kerékpárutak mentén kijelölni a nyomvonalat, többek közt azért is, mert ezen túráinkon nem a megtett kilométer a fő hangsúlyos, hanem egy baráti légkörű nyár esti laza tekerés a cél. Különleges látvány a megannyi lámpa fénye, mint a szentjánosbogarak, hosszú sorban kígyózunk az autóút mellett és jóérzéssel tölt el minket amikor szimpatizáló autósok kürtjeikkel jelzik tetszésüket.

A kellemes nyári estében üdítő volt a friss szellőben tekerni, jó hangulatban kanyargózva haladtunk az egyre sötétedő tájban, míg végül teljesen besötétedett. Ez alkalommal műszaki hiba nélkül zajlott a túra és alig akadtak olyanok, akik kicsit lemaradtak a nagy csapattól. A sóstófürdői szökőkúthoz érve megálltunk a fényeffektekkel kísért magasra törő vízsugarakban gyönyörködni. Tele volt élettel a Sóstó a kerthelyiségekben hatalmas kivetítőkön követkve a mérkőzést szurkoltak a drukkerek. Nyüzgött a tó környéke a késő esti órák ellenére, így mindenki kedve szerint választhatott, hogyan tölti a vasárnap hátralévő részét.

Voltak akik a szökőkút mellett maradva a látványshow-t választották, ki nyeregbe pattanva hazatekert, míg mások a Sóstói Múzeumfalu Szent Iván éji eseményébe kapcsolódtak be. Hatalmas koncerthangulat fogadta az érkezőket, ezt követte a tűzugrás az est csúcspontja. A táncosok ritmikus mozgása mindenkit lendületbe hozott. Kicsik és nagyok egyaránt ropták, a hangulat egyre csak fokozódott, elmondhatjuk ezen az éjszakán nem csak a tűz mellett lehetett kimelegedni.

 

                                             

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósult meg.

További képek a fotóra kattintva:
Múzeumfalu képek:

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

hétfő, 2024, június 24