Októberi napfürdőzés

Nyarat idéző napja volt a Zöld Kerék Alapítvány bringásainak 2022.10.08-án, Homoktanyára gurultunk el a IV. Hagyományőrző Káposztás Napra. Jöttek kicsik és nagyok, nagyszülők és unokák, nagycsaládosok, fiatalok és baráti társaságok egyaránt kedvet kaptak ehhez a szórakoztató programhoz.

Több mint 40 fős csapatunk útközben további becsatalkozókkal bővült, így 50 feletti létszámmal hagytuk el a várost. Egy rövid kitérőt téve a Sóstói tó felé haladtunk, hiszen a színesedő levelek és a víztükör őszi kompozícióját vétek lett volna kihagyni. Ragyogó napsütés, vidám bringások, újfent elmondhatjuk üde színfolt voltunk amerre elhaladtunk. Nemcsak a kerékpározást, mint nagyszerű szabadidősportot népszerűsítettük, hanem igazi életérzést is sikerült a világ felé közvetítenünk ezáltal.

   

 Nagyhalász felé vezető kerékpárúton a messzeségben a Zemplén sziluettje körvonalazódott ki, amit szemügyre vételezhettünk ebben a szép tiszta időben. A Mága-hídhoz érve rövid pihenőt tartottunk, egy csoportkép a hídon és máris tekertünk tovább.

Homoktanyára érve kerékpárjainkat letéve, a játéké lett a főszerep. Két csapatra osztottuk a résztvevőket, a szórakoztató sorverseny hamar vidám hangulatot teremtett.

   

Ezt követően jöhetett a jóízű ebéd elfogyasztása, amit kostolójegy ellenében káposztás bableves vagy töltött káposzta menüből választhattunk. Megannyi szórakozási lehetőség adódott a rendezvényen többen kipróbálták a sétakocsikázást, de a látványos lovasbemutatóra is sokan kíváncsiak voltak. Csakúgy mint a gyerekek körében pedig a bábszínház, az ugrálóvár és az arcfestés iránt volt nagy az érdeklődés. De lehetett még kézműves foglalkozások közül is választani, ki ki kipróbálhatta kézügyességét papírfonás, csuhézás, vagy gyöngyfűzés kreatív világában. Láthattunk ritka és érdekes ásványokat, gyógyító kristályokat, szépségük és változatos színpompájuk rabul ejti a nézelődőt. Szintén a rendezvényen részeg és drog prevenciós szemüveg kipróbálására is alkalmunk nyílt. Egy szimulációs játék formájában, bepillantást nyerhettünk amelynek célja, hogy megismertesse a bódult állapot kontrolvesztésének érzetét a viselőjével.

   

Az eseményen észrevétlen szaladt az idő és hamarosan eljött a visszaút ideje. Egy igazán kellemes nap, mind melengető napsütésben és vidámságban nem volt hiány. S a nap mottója a játékból idézve lehetne: „ Élvezd az élet apró örömeit "

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával valósult meg. 

További képek a fotóra kattintva:

Enikő fotói: 

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

szombat, 2022, október 8