Vízes élmények

Itt a jóidő, nyeregbe szállva egészen Tiszalökig tekertünk, mert várt minket a Tisza folyó selymes víze. Jöttek kicsik és nagyok, úszni jól tudók és kevésbé, rutinos evezősök és kezdők. Egy harminc főből álló társasággal kergettük a felhőket e hétvégén vízen és szárazon.

Első pihenőnk ezúttal is Nyírtelken a fagylatosnál volt, a már jól ismert ízek között mindig találni egy-egy újdonságot, ami új lendületet ad a csapatnak. Következő megállónk során a zamatos friss gyümölcsöt szereztük be, amivel túrázóinkat kínáltuk. Az ország keleti fele ezúttal kettős arcát mutatta időjárás tekintetében, míg mi vidáman tekertünk célunk felé, addig nem sokkal odébb szupercellák alakultak ki, jégeső kíséretében. 

Tiszalökre érkezve Szepi tanya felé vettük útunkat, ahol az érkezést követően nagy sürgés forgás alakult ki. Kedves bringás társak ugyanis csábítóan ínycsiklandozó palacsintákat sütöttek, amiket különféle házi készítésű finomabbnál finomabb lekvárokkal ízesítettek. Mit nem mondjunk annyi tekerés után nagy volt rá az érdeklődés.

    

És ezt még lehetett fokozni, több csapattagunknak is jeles nap volt ez a nap, ki születésnapját, ki névnapját, de akadt olyan is aki mindkettőt társaságunkkal ünnepelte meg. Köszöntöttük őket a csapat nevében és még egy torta is terítékre került.

 

Ennyi nyalánkság után, éppen ideje volt vízre szállni. Lelkesen foglaltuk el a kenukat, katamaránokat, kaptuk magunkra mellényeinket és irány a Csobaji Holtág. Odaúton a folyásirányba könnyen szeltük a vízet, hamar megtaláltuk a nyílt Tiszáról bevezető csatorna bejáratát. Beérve lelassult a víz, a szűk és sekély átjárót a kidőlt fák még vadregényesebbé tették, nyugodt, békésre váltott a táj, a természet hangja felerősődött. Madár és békahangok szakították meg a csendet, így eveztünk egészen addig, míg ismét kinyílt a tér és a holtágban találtuk magunkat. Lelkesen kötöttünk ki, majd a bátrabbak csobbantak egyet, sokunknak ez volt az idei első szabadvízi fürdőzés.

 

A visszaút már kalandosabbra sikerült, azon túl, hogy az árral szemben kellett eveznünk, egyik kenunk utasai ha akarták, ha nem, vizesek lettek egy óvatlan manőver közben. Visszaérkezve kezdődhetett a szalonnasütés, bár voltak akik elköszöntek, mert nem tudtak tovább maradni. Pedig az este tartogatott még néhány feledhetetlen pillanatot, beszélgetés, móka, játék, tánc kifulladásig....

  

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósult meg.

További képek a fotóra kattintva:

Vegyes fotók:

Címkék, kulcsszavak: 

Naptár dátum: 

vasárnap, 2024, június 2